במאמר זה נציע סקירה של ענף המנעולים והצילינדרים בתקווה לעודד צרכנות חכמה אצל הקהל הישראלי.
ראשית כל, חשוב להבין שאין דלת שאינה ניתנת לפריצה, אך בהחלט קיים הבדל במשך הזמן שלוקח לפורץ ממוצע לפרוץ דלת. לבחירה במנעול וצילינדר יש השפעה קריטית על גורם הזמן. נתונים סטטיסטיים מעידים על כך שאחוז הפריצות האלימות (קידוח או שימוש בלום) נמוך על אף מספר הפריצות הגבוה בישראל. ההסבר לכך קשור לכך שמרבית הפריצות נעשות בעזרת שימוש במפתח מועתק או גנוב. כמו כן, שעור הפריצות דרך הדלת גבוה יותר בבתי דירות, בהן הפורץ אינו גלוי, מאשר בבתים פרטיים, בהם קיימות גישות חלופיות אל תוך הבית.
המנעול הנפוץ ביותר הוא הצילנדר. צילינדר בנוי באופן מכאני מסדרת פינים פנימיים המונעים את סיבוב הלשונית ופתיחת הדלת. הכנסת מפתח בעל תצורה תואמת לגובה הפינים מאפשרת את פעולת הסיבוב של לשונית הצילנדר ואת פתיחתה. עד לאחרונה, צילנדר אינטראקיבי הציע את דרגת האבטחה הגבוהה ביותר בתחום הצילנדרים. מדובר בצילנדר המצויד בכרטיס לשליטה ובקרת שכפול (לא ניתן לשכפל את המפתח ללא הכרטיס), הכולל הגנה מפני קידוח. כמו כן קיימים צילינדרים המאפשרים שינוי של קומבינצית הנעילה בעזרת המפתח, ללא צורך בהחלפת הצילינדר.
כיום, נעילות אלקטרוניות ו\או ביומטריות מציעות הגנה נוספת. נעילה אלקטרונית מאפשרת גישה אל הבית ללא מפתח ואילו נעילה ביומטרית אינה ניתנת לשכפול ומסתמכת על הרשאת כניסה שהוגדרה מראש.